Informatie Carnavalsoptocht 2019

Beste carnavalsvierders,

Nog een aantal maanden en dan is het alweer tijd voor Carnaval en wel in het eerste weekeind van maart 2019. De optocht van Pampus-Lollebroek is komend jaar dan ook op zondag 3 maart 2019.

Zoals elk jaar hebben wij als optochtcommissie samen met de besturen van Stichting Pampus en C.V de Lollebroek de optocht geëvalueerd. Hierbij is de ingevulde enquête intensief aan bod gekomen. Er is besproken welke verbeteringen er bij beide verenigingen kunnen/moeten worden gerealiseerd.

Tijdens deze gesprekken hebben beide verenigingen samen met de optochtcommissie ook gesproken over de route van de optocht. Na overleg tussen de besturen van beide verenigingen is er besloten dat de route blijft zoals deze nu is. We zullen dan ook starten op de Molenallee, rechtsaf naar de Rijksstraatweg gaan, rechtsaf de Soerhuislaan in, rechtsaf de Knibbelallee op (langs Pampus) en dan linksaf naar de Posterenk waar we de oude route vervolgen.

Doordat de verandering van afgelopen jaar een meer jaren plan is richten we ons op sterke verbeteringen langs de route voor het komende en volgende jaren, waarbij jullie centraal staan.

Vorig jaar heeft C.V. de Lollebroek al enkele grote veranderingen en verbeteringen aangebracht aan het eindpunt. Voor het eerst werd er een feesttent geplaatst op de parkeerplaats tegenover Bosgoed. Één feestlocatie met een carnavalsfeest bedoelt voor jong en oud. In deze feesttent zijn in het hele weekeind meerdere festiviteiten gehouden met als finale de optocht van Pampus- Lollebroek met een grootse prijsuitreiking.

Bij Stichting Pampus was er voor het eerst de mogelijkheid gecreëerd om de optocht te kunnen bekijken vanuit de feesttent of vanaf de tribune. Ook hier werd alles met muziek en festiviteiten omlijst. Jeugdgroepen konden invoegen voor een verkorte route, opwarmen en sfeerproeven.

De beide verenigingen zullen alle benodigde aanpassingen gaan doen om de bezoekers en deelnemers op een nog mooiere wijze de route te laten ervaren. Na een sfeervolle optocht wordt iedereen ontvangen in de aangepaste en tevens grotere feesttent waar een verbeterde prijsuitreiking tot gevolg heeft dat de deelnemers het podium krijgen wat zij verdienen. Uiteindelijk hebben beide besturen en de optochtcommissie allemaal één doel voor ogen en dat is een geweldig carnaval vieren met elkaar.

Zoals je leest wordt er aan de spreekwoordelijke weg gewerkt, maar ook aan de letterlijke weg. De gehele route zal qua sfeer worden vernieuwd. Dit betekent dat iedereen zijn/haar best doet om de optocht op 3 maart 2019 tot een geweldig succes te maken.

We zien uit naar ieders deelname en tot 3 maart.

Alaaf, alaaf, alaaf!!!

Met Carnavaleske groet,
Besturen Stichting Pampus, C.V. de Lollebroek en Optochtcommissie